Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Μυστικά ομορφιάς από την βασίλισσα Κλεοπάτρα!

Η βασίλισσα της αρχαίας Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, ως η γυναίκα που έκανε ότι ήθελε την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία κάνοντας τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο να την ερωτευθούν παράφορα. Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας αρχαία νομίσματα της εποχής όπου απεικονίζεται, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν τόσο όμορφη όσο λένε. Τι μπορεί να κάνει λοιπόν μια γυναίκα αρεστή σε τέτοιους ηγέτες όταν ατού της δεν είναι η φυσική ομορφιά της;
Όλα συνηγορούν πως υπεύθυνα ήταν τα πανάρχαια μυστικά ομορφιάς των Φαραώ τα οποία εφάρμοζε με ιδιαίτερη προσοχή η γοητευτική βασίλισσα. Ποια ήταν αυτά όμως; Διαβάστε και εφαρμόστε τα, για να νιώσετε και εσείς βασίλισσα!

Πρώτα η Κλεοπάτρα ξεκινούσε την μέρα της με:

1) Το μπάνιο της βασίλισσας

Υλικά:
1 κούπα μέλι
3 κούπες χλιαρό γάλα γαϊδούρας
1 κούπα αλάτι από τη Νεκρά Θάλασσα

Εκτέλεση:
Διαλύετε το αλάτι σε χλιαρό νερό στην μπανιέρα. Έπειτα διαλύετε το μέλι στο γάλα και το προσθέτετε στο νερό της μπανιέρας. Ανακατεύετε και χαλαρώνετε για 10 λεπτά. Ξεβγάζεστε με άφθονο νερό, ώστε να μη μείνουν κατάλοιπα στο δέρμα σας.

Προσοχή: Το νερό στην μπανιέρα να μην είναι πολύ ζεστό, γιατί αφυδατώνει την επιδερμίδα. Επίσης δεν λούζετε τα μαλλιά αλλά μόνο το σώμα. Ακόμη, αν δε βρείτε γάλα γαϊδούρας, μας κάνει και το απλό, ενώ για τον ίδιο λόγο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό ιωδιούχο αλάτι.

Μετά από το καθημερινό αυτό λουτρό, ακολουθούσε μια θεραπεία λάμψης:

2) Πίλινγκ σώματος

Υλικά:
Ένα μέρος μέλι
Ένα μέρος αλάτι από την Νεκρά Θάλασσα (από τα φαρμακεία)
Ένα μέρος σόδα φαγητού σε σκόνη
1 σταγόνα αιθέριου ελαίου μύρου ή λίβανου

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και το τρίβετε στο δέρμα. Ξεβγάζεστε με χλιαρό νερό και, αν θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε σαν βασίλισσα με...

3) Μάσκα για λιπαρές επιδερμίδες

Υλικά:
Ένα μέρος λευκό άργιλο
Ένα μέρος μέλι
Ένα μέρος κρέμα γάλακτος
Ένα μέρος χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά και απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο για 20 λεπτά. Ξεβγάζεστε στην αρχή με ζεστό και μετά με κρύο νερό. Συγχρόνως θα σας καθαρίσει και θα σας κάνει να λάμπετε! Κάντε το ίδιο και στο πρόσωπο σας με:

4) Μάσκα για το πρόσωπο

Υλικά:
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές άπαχο γάλα
1/2 κουταλιά αλόη

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε και απλώνετε στο πρόσωπο για μισή ώρα. Ξεβγάζεστε με χλιαρό νερό. Είναι για όλους τους τύπους δέρματος και μπορείτε να την κάνετε κάθε μέρα.

5) Μάσκα για τα μαλλιά

Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για τα ξηρά μαλλιά)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3-4 κουταλιές της σούπας χλιαρό γάλα

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε το γάλα με το μέλι ώσπου να διαλυθούν και να γίνουν ένας πολτός. Προσθέτετε το λάδι, αν το χρησιμοποιήσετε. Απλώνετε στα μαλλιά και τα τυλίγετε με μια ζεστή πετσέτα για 30 λεπτά. Ξεπλένεστε με χλιαρό νερό και τα λούζετε.

Άλλα δυο πολύτιμα μυστικά ομορφιάς που φημολογείται πως χρησιμοποιούσε η γοητευτική βασίλισσα Κλεοπάτρα είναι:

6) Λάδι για το πρόσωπο, τον λαιμό και τα ξηρά μαλλιά:

Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας σιτέλαιο
Μια σταγόνα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μεταξύ τους και τα απλώνετε σε μικρές ποσότητες, τρίβοντας καλά. Έτσι έκανε μασάζ σε όλο το σώμα και η Κλεοπάτρα,ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούσε ξύστρα, αφαιρώντας έτσι τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα μαλακό και υγιές.

7) Μείγμα για τα χέρια

Υλικά:
1 μπολάκι χλιαρό γάλα
1 κουταλιά λάδι ελιάς
1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Ανακατεύετε το λάδι με τη ζάχαρη και με το μείγμα τρίβετε ελαφρά τις παλάμες, τα νύχια και τους καρπούς. Σκουπίζετε καλά, ξεπλένεστε και βάζετε τα χέρια για 10 λεπτά στο μπολάκι με το χλιαρό γάλα.

Ακολουθήστε και εσείς τις παραπάνω συμβουλές για ένα Σαββατοκύριακο και νιώστε βασίλισσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου