Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Το καλοκαίρι ήρθε! Αδυνατίστε!

Μπορεί η άφιξη του φετινού καλοκαιριού να καθυστέρησε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, όμως τελικά το καλοκαίρι είναι εδώ και μας περιμένει. Τα κορίτσια της συντακτικής ομάδας του giaparea αποφάσισαν να σας συμβουλεύσουν για το πως θα αποκτήσετε το τέλειο σώμα που θα μαγέψει στις παραλίες φέτος, απέχοντας κάπως από τις κλασσικές προτάσεις δίαιτας και στερήσεων. Διαβάστε χρήσιμες συμβουλές παρακάτω.


Πολλές από εμάς έχουμε την κακή συνήθεια να θυμόμαστε ότι πρέπει να προσέξουμε το σώμα μας λίγο καιρό πριν τα μπάνια και αφού τυχαία βρεθούμε πάνω σε κάποια ζυγαριά φαρμακείου. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος. Δίαιτες εξπρές, εξαντλητικά γυμναστήρια κτλ, δεν είναι οι ενδεδειγμένες λύσεις. Μπορεί να νιώσετε προσωρινά δικαιωμένες αν χάσετε εκείνα τα 5 κιλά που σας χάλαγαν την κοιλίτσα αλλά αν τα ξανακάνετε δικά σας το Σεπτέμβρη, τι θα έχετε καταφέρει εκτός από το να κοροϊδέψετε τον εαυτό σας πρώτα και μετά τους γύρω σας; Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι τέτοιες καταστάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα απώλεια μεγάλου αριθμού κιλών, πολλές φορές έχουν αρνητική συνέπεια για την υγεία μας όπως έλλειψη βιταμινών, προβλημάτων πίεσης ακόμη και καρδιολογικών προβλημάτων.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Να αλλάξετε ριζικά τρόπο ζωής. Μπορεί να σας φαίνεται ακατόρθωτο, αλλά μπορεί να γίνει χωρίς πολλές στερήσεις, και όταν θα κάνετε αυτό το μεγάλο βήμα η απώλεια κιλών θα έρθει ως φυσιολογικό αποτέλεσμα και όχι με βίαιο προς τον οργανισμό τρόπο. Δείτε παρακάτω μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για να το επιτύχετε αυτό:

1) Νερό
Πιείτε νεράκι. Όσο μπορείτε. Ακόμη και κατά την διάρκεια του φαγητού. Και πριν. Και μετά. Ειδικά αν δεν είστε φαν θα δείτε μεγάλη διαφορά ως προς την όρεξη σας.

2) Λαχανικά-σαλάτες
Εντάξει, και αυτό το ξέρει και η κουτσή Μαρία. Αντικαταστήστε τις γαρνιτούρες σας (μακαρόνια, πατάτες, ρύζι) με λαχανικά και σαλάτες.

3) Ψωμί
Τρώτε και εσείς πολύ ψωμί; Περιορίστε το. Κόψτε το. Ακόμη και αν χρειαστεί να αυξήσετε λίγο τη ποσότητα του γεύματος σας.

4) Ποσότητα φαγητού
Ειδικά οι Έλληνες το έχουμε αυτό. Μετά το φαγητό, η συνηθισμένη ατάκα είναι: ουφ, έσκασα. Να τρώτε μέχρι να αποβάλλετε το αίσθημα της πείνας, όχι μέχρι να σκάσετε.

5) Γυμναστική
Δεν είναι τυχαίο ότι επανήλθε στη μόδα το ποδήλατο ή ότι οι δημόσιοι υπαίθριοι χώροι με το που ανοίγει ο καιρός γίνονται ανάρπαστοι... Ανακαλύψτε τους.

6) Αλάτι
Περιορίστε το. Αντικαταστήστε το με:

7) Καυτερά μπαχαρικά
Που αυξάνουν το μεταβολισμό και τις καύσεις, ενώ συνάμα μας οδηγούν σε μεγαλύτερη κατανάλωση νερού.

8) Ζάχαρη
Απαγορέψτε τη δια ροπάλου στον εαυτό σας. Πίνετε γλυκό τον καφέ σας; Κάντε τον σκέτο με γάλα.

9) Ανθρακικό-χυμοί
Απαγορεύεται το ανθρακικό. Ξεχάστε τις κόκα κόλες, τις sprite κτλ. Ακόμη και το ανθρακούχο νερό. Και μη καταφύγετε στις light επιλογές. Και αυτές να πουλήσουν θέλουν... Και προς Θεού μακριά από τους όλο ζάχαρη χυμούς των super markets. Θες χυμό; Στύψε και πιες.

10) Απολαύστε το
Μην τρώτε το φαγητό σας βιαστικά. Δώστε στον εγκέφαλό σας χρόνο να στείλει την εντολή στο στομάχι πως χόρτασε...

Ακούστε μας και πάρτε για έπαθλο το σώμα που σας αξίζει! Το καλοκαίρι ήρθε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου