Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Υγεία: Μια γιαγιά συμβουλεύει

Και ποιος δεν θυμάται τους γονείς να ρωτάνε την γεμάτη από την εμπειρία της ζωής γιαγιά, για το πως θα βγάλω αυτό τον λεκέ, πως θα μαγειρέψω εκείνο το ωραίο  φαγητό και τόσα άλλα. Σε αυτό το άρθρο, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μικρό ''αφιέρωμα'' στα θαυματουργά γιατροσόφια της αγαπημένης γιαγιάς, που πολλές φορές αποδείχτηκαν πολύτιμα, απαλλάσσοντας μας από δυσάρεστες συνέπειες. Δείτε τα και εσείς και αν θέλετε προσθέστε και άλλα από τις  δικές σας γιαγιάδες...

-Για τον έρπη: Αν δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνιση του αλλά έχετε τις πρώτες ενοχλήσεις, βρέξτε το σημείο με ένα βαμβάκι βουτηγμένο στο οινόπνευμα. Έτσι θα τον προλάβετε.

ια φαρυγγίτιδα και άλλες λοιμώξεις του λαιμού, να κάνετε γαργάρα με αφέψημα ρίγανης.

-Το ποδόλουτρο σε αφέψημα φασκόμηλου καταπολεμά την κακοσμία των ποδιών.

-Ένα κουταλάκι του γλυκού ωμός ελληνικός καφές, ανακατεμένος με το χυμό μισού λεμονιού, θεραπεύει την ευκοιλιότητα άμεσα.

-Το μάσημα μερικών φύλλων δυόσμου σταματάει αμέσως τον επίμονο και ενοχλητικό λόξιγκα και την κακοσμία του στόματος. Επίσης, τα φρέσκα φύλλα δυόσμου σε κομπρέσες, καταπολεμούν τον πονοκέφαλο.

-Είναι κλειστός ο λαιμός ή η μύτη; Πριν κοιμηθείτε, δέστε γύρω από τον λαιμό σας ένα μαντίλι στο οποίο μέσα έχετε βάλει ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα! Το πρωί θα είστε μια χαρά!

-Ιδανική για καψίματα η ωμή πατάτα. Τοποθετήστε πάνω στο σημείο που κάηκε μια ροδέλα ωμής πατάτας.

-Έχει κλείσει εντελώς η φωνή σας; Πιείτε ένα ποτήρι πολύ ζεστό γάλα.

-Αν έχουμε μαύρα στίγματα, ζεσταίνουμε μέλι και το απλώνουμε επάνω μας για 10'-15'. Έπειτα ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

-Για το ερεθισμένο δέρμα μας: Σε καλό ελαιόλαδο τοποθετούμε βάλσαμο, το  οποίο το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος για 40 μέρες και είναι έτοιμο.

-Για λευκά δόντια και γερά ούλα χρησιμοποιήστε για τρεις μέρες αντί για οδοντόκρεμα, αλάτι.

-Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντίδοτο και σε εμετό και διάρροια από δηλητηριάσεις.

-Σε περίπτωση που ο λαιμός πονάει, βράζουμε γάλα, ρίχνουμε μέλι, ανακατεύουμε και πίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου