Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μικρά μυστικά για ένα μεγάλο καλοκαίρι!

Το κρύο πέρασε, μαζί του και ο χειμώνας. Εντάξει, δεν λέμε, καλό και το χιονάκι, αλλά βρε κορίτσια, αλήθεια, σε ποια δεν αρέσει η άνοιξη; Και ξέρετε γιατί μας αρέσει τόσο; Γιατί η υπέροχη Άνοιξη είναι το σημάδι πως το καλοκαίρι πλησιάζει. Επιτέλους θα μαυρίσουμε, θα φορέσουμε το καινούριο μας μαγιό και τόσα άλλα... Βέβαια οι παράπλευρες απώλειες είναι η έξτρα περιποίηση που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι. Ζέστη, ιδρώτας, θάλασσα και σκόνη μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Τα συχνά ντους και τα περισσότερα καλλυντικά είναι απαραίτητα σε αυτή τη περίπτωση, για περισσότερη δροσιά στην επιδερμίδα. Παράλληλα το μακιγιάζ γίνεται πιο χαλαρό, ειδικά κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνουμε και στα μαλλιά μας, τα οποία ταλαιπωρούνται αφάνταστα και εμφανίζουν ξηρότητα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Για να τα δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά γιατί το καλοκαίρι πλησιάζει!!!

Πρόσωπο
Το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε για το πρόσωπό μας το καλοκαίρι, είναι να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα με πιο ανάλαφρη υφή και όχι τόσο πλούσια όσο εκείνη του χειμώνα. Σε περίπτωση που το δέρμα μας είναι λιπαρό γυαλίζει περισσότερο το καλοκαίρι και για αυτό η κρέμα θα πρέπει να είναι ρυθμιστής αυτής της λιπαρότητας. Φυσικά απαιτείται καθημερινός καθαρισμός του προσώπου μας με γαλάκτωμα και λοσιόν, ώστε να απομακρύνονται το μακιγιάζ, η σκόνη και τα νεκρά κύτταρα.

Μικρά μυστικά για ένα μεγάλο καλοκαίρι!

- Ξεπλύνετε με νερό το αλάτι της θάλασσας και μην το αφήνετε  στο πρόσωπό σας.
- Φροντίστε να αλλάζετε τακτικά την υψηλού δείκτη αντηλιακή κρέμα σας, ώστε να μαυρίσετε ομοιόμορφα και να προστατευτείτε της πρόωρης γήρανσης.
- Τουλάχιστον για μια φορά την εβδομάδα βάλτε ενυδατική μάσκα και ανανεώστε τη χαμένη υγρασία του προσώπου.
- Αποφύγετε το υπερβολικό μακιγιάζ, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της μέρας, προσαρμόζοντας παράλληλα τα χρώματα του στο μαύρισμα σας.

Μαλλιά
Θέλουμε  να είναι γερά, λαμπερά και μεταξένια. Όμως το καλοκαίρι τα βουτάμε στη θάλασσα, τα αφήνουμε εκτεθειμένα στον ήλιο, τα λούζουμε σχεδόν κάθε μέρα! Τι μπορούμε να κάνουμε; Δείτε.

Μικρά μυστικά για ένα μεγάλο καλοκαίρι!

- Αποφύγετε το πιστολάκι και τα σκληρά προϊόντα ομορφιάς, αφήνοντας τα μαλλιά σας να ξεκουραστούν. 
- Κόψτε πιο κοντά τα μαλλιά σας το καλοκαίρι (αν φυσικά θέλετε και σας ταιριάζει). Με αυτό τον τρόπο θα λούζονται και θα στεγνώνουν ευκολότερα.
- Αν ωστόσο αποφασίσετε να τα έχετε μακριά, μην ξεχνάτε την ενυδατική κρέμα μαλλιών μετά από το λούσιμο. 

Σώμα
Το καλοκαίρι είναι ένας παραπάνω λόγος για βελούδινο, σφριγηλό και αρωματισμένο κορμί. Δεν υπάρχει καλύτερη λύση για τα παραπάνω από το άφθονο νεράκι, τα γαλακτώματα και τις κρέμες σώματος! Σαπούνια, αφρόλουτρα και αντηλιακά είναι απαραίτητα, ενώ τη διαφορά του καλού από το τέλειο τη κάνει μια καλή αποτρίχωση!

Μικρά μυστικά για ένα μεγάλο καλοκαίρι!

- Χρησιμοποιείστε αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας, ειδικά στην αρχή και μέχρι να μαυρίσετε καλά. Γενικά, μην αφήνετε απροστάτευτο το δέρμα σας στον ήλιο.
- Σωστή απολέπιση στο σώμα σας, για τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με σκληρό σφουγγάρι και το ανάλογο προϊόν.
- Επιλέξτε σωστό τρόπο αποτρίχωσης. Ποιος σας ταιριάζει, τι χρήματα διαθέτετε και τι τρόπο ζωής κάνετε.
- Μετά από κάθε ντους, να απλώνετε σε όλο το σώμα γαλάκτωμα και να φροντίζετε τα σημεία που σκληραίνουν με βαζελίνη.

Επίλογος
Κάντε πράξη αυτά τα μικρά αλλά πολύτιμα μυστικά καθημερινής φροντίδας και χαρίστε στον εαυτό σας αυτό που πραγματικά του αξίζει: Μια πολύ ελκυστική εμφάνιση και μια θετική διάθεση που θα συμβαδίζει με το πνεύμα του καλοκαιριού αλλά και με τη δική σας ανάγκη για ομορφιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου