Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Michael Schumacher-Γεννημένος νικητής

Ποιος δεν γνωρίζει τον επτά φορές παγκόσμιο  πρωταθλητή της F1, Michael Schumacher. Ο 45χρονος πλέον πρώην οδηγός αποτελεί θρύλο του αθλήματος με ρεκόρ που προκαλούν ίλιγγο. Συνολικά έχει συμμετάσχει σε 250 Γκραν Πρι, από τα οποία έχει κερδίσει τα 91. Μάλιστα στα 155 έχει τερματίσει στην τριάδα του βάθρου. Έχει κατακτήσει επτά φορές τον θεσμό όντας πρώτος στη σχετική κατηγορία, ενώ δυο φορές χρίστηκε δευτεραθλητής και τρεις, τρίτος.
Αυτή είναι πολύ συνοπτικά, η μια πλευρά του, αυτή του αθλητή. Αυτή του ανθρώπου  Schumacher είναι το ίδιο αξιοθαύμαστη, αφού ο δημοφιλής Γερμανός είναι πρέσβης της UNESCO, οδηγώντας, αλλά και παίζοντας ποδόσφαιρο πολλές φορές για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχοντας έτσι  να επιδείξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Ως εκ τούτου είναι απόλυτα φυσιολογικό πως εκατομμύρια θαυμαστών του και όχι μόνο, ανά τον κόσμο, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι, ενώ έκανε σκι στις Γαλλικές Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους και αγωνιούν για την εξέλιξη της υπόθεσης της υγείας του. Ο δημοφιλής αθλητής έκτοτε παραμένει σε κώμα.

Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά τελευταία νέα  από διεθνή ειδησεογραφικά μέσα ο Michael Schumacher έχει οπτική επαφή και ανταποκρίνεται σε φωνές.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας το ανησυχητικό τρίμηνο κώμα του Γερμανού, η μάνατζερ του στην F1, Sabine Kehm αποκάλυψε ότι ο Schumacher έχει τώρα στιγμές συνείδησης και αφύπνισης.
Η εφημερίδα Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι ο Γερμανός κάνει ενθαρρυντικές κινήσεις των ματιών του, ενώ η γερμανική Bild am Sonntag ισχυρίζεται ότι ο 45χρονος αντιδρά σε φωνές. Ο οικογενειακός φίλος και πρώην οδηγός της Formula 1, Jean Alesi που έχει επισκεφθεί πολλές φορές τον Schumacher στο νοσοκομείο είναι πλέον πολύ πιο αισιόδοξος για το μέλλον:

"Αρχικά, ο Michael αντιδρούσε μόνο στον πόνο, όπως όταν τον τσιμπούσαν, για παράδειγμα," λέει στη Speed ​​Week. Αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μια ασυνείδητη αντίδραση του σώματος .

"Κατά την τελευταία επίσκεψή μου κατάλαβα ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει προς το καλύτερο . Ένιωσα με την οικογένεια κάποια ανακούφιση, μια μεγάλη χαρά για το πώς εξελίσσονταν τα πράγματα. Είναι υπέροχο, ακόμη και αν η διαδρομή πίσω στη ζωή είναι ακόμη μακρυά", είπε ο Γάλλος.

Ο Felipe Massa, ένας πρώην συμπαίκτης του στη Ferrari αλλά και άλλος ένας στενός του φίλος, φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανταποκρίνεται σε φωνές:

"Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια πόσο συγκινημένος είμαι γι' αυτό," παραδέχτηκε ο Βραζιλιάνος στο Μπαχρέιν.

"Προσευχόμουν κάθε μέρα για τον Michael και οι προσευχές μου απαντήθηκαν. Τώρα ελπίζω να συνεχίσουμε να ακούμε καλά νέα από την Γκρενόμπλ," πρόσθεσε ο Massa.

«ΜΙΚΑΕΛ-ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» έγραφε ένα πανό στο Μπαχρέιν και εμείς το πιστεύουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου