Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πως να φτιάξετε σπιτικό παγωτό βερίκοκο


Σε ένα περίπου μήνα βγαίνουν τα βερίκοκα και δεν πιστεύουμε να υπάρχει άνθρωπος που να μη του αρέσουν.
Ταυτόχρονα, και ο καιρός άρχισε να ανοίγει, οπότε είπαμε να σας δείξουμε κάτι τολμηρό για την εποχή αλλά συνάμα πρωτότυπο. Πιστεύουμε πως με αυτό θα ξετρελαθείτε.
Εσείς απλά ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής μας και καλή απόλαυση!



Υλικά:

500gr ώριμα βερίκοκα
250ml κρέμα γάλακτος
100gr ζάχαρη
2 βανίλιες
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Αρχικά, πολύ σημαντικό είναι τα υλικά σας να είναι εντός ψυγείου, τουλάχιστον 3 ώρες πριν την παρασκευή του παγωτού.
Πρώτα καθαρίζετε και πολτοποιείτε τα βερίκοκα στο μίξερ. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα βάζετε τον πολτό που φτιάξατε, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αφού αφήσετε τα υλικά να πάρουν μια βράση, αποσύρετε το μείγμα από την φωτιά.
Έπειτα αφήνετε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν προσθέστε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες, και ανακατέψτε καλά.
Ακολουθήστε την μέθοδο που θέλετε να φτιάξετε το παγωτό σας:

1η μέθοδος
Αν έχετε παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις.

2η μέθοδος
Βάλτε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Κάθε 45' λεπτά, ανακατεύετε με πιρούνι το παγωτό, ώστε να σπάσετε τους κρυστάλλους που δημιουργούνται. Ακολουθείστε αυτήν τη διαδικασία 6 φορές. Μάλιστα αν θέλετε να δώσετε βελούδινη υφή στο παγωτό, επαναλάβετε την διαδικασία, όσες περισσότερες φορές μπορείτε ! Ολοκληρώστε, βάζοντας το παγωτό στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά και έπειτα στην κατάψυξη σε μεταλλικό μπολ που κλείνει.

Το σπιτικό σας παγωτό είναι έτοιμο! Απολαύστε το σκέτο ή με ένα ζεστό κέικ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου