Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Κοτόπουλο με πορτοκάλι

Σήμερα θα σας δείξουμε μια συνταγή πρωτότυπη αλλά και εύκολη. Τόσο γνωστή, μα συνάμα τόσο ανεξερεύνητη. Όλοι θα έχετε ακούσει για συνταγές φαγητού με πορτοκάλι. Ειδικά η πάπια συνδυάζεται άψογα.

Όμως ποιος σας είπε πως το γνωστό και αγαπητό στην ελληνική οικογένεια κοτόπουλο, δεν ταιριάζει με το επίσης λατρεμένο εσπεριδοειδές, το πορτοκάλι;


Πρωτότυπο και εύκολο στη δημιουργία του, θα σας βοηθήσει να κερδίσετε τις εντυπώσεις στην παρέα σας. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν το κοτόπουλο με πορτοκάλι!

Υλικά:

Ένα κοτόπουλο
χυμός από 4 πορτοκάλια
χυμός από 1 λεμόνι
1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, κάρυ.

Εκτέλεση:

Πρώτα τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες της αρεσκείας μας (είτε κλασσικά στα τέσσερα, είτε σε μπουκίτσες). Έπειτα σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 3'.
Σοτάρουμε και το κοτόπουλο, αφού πρώτα το έχουμε πλύνει και στραγγίσει καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να πάρει χρώμα παντού, για τουλάχιστον 15'.
Κάνουμε το σβήσιμο με το χυμό των πορτοκαλιών και το λεμόνι. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό. Μετά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 20'.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τις φέτες του πορτοκαλιού. Το ψήσιμο συνεχίζεται για άλλα 15'. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό μαζί με την πλούσια σάλτσα του. Συνοδεύεται με λευκό ρύζι.

Tips: Μαζί με τον χυμό μπορούμε να προσθέσουμε και μισή κουταλιά της σούπας μέλι. Σε αυτό το σημείο, είτε θα προσθέσετε και μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα, είτε θα ακολουθήσετε τα παρακάτω για κάτι πιο πρωτότυπο, με εντυπωσιακό γευστικά αποτέλεσμα: Κατά το σερβίρισμα στολίστε με φέτες πορτοκαλιού, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και ελάχιστο σουσάμι, καθώς και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για χρώμα.

Τέλος μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με πατάτες, ενώ σας προτείνουμε το κοτόπουλο να είναι τεμαχισμένο σε μικρές μπουκίτσες.

Καλή σας Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου